CV-ketel Voorburg
Wij zijn 24 uur per dag beschikbaar en in het geval van spoed snel op locatie. Scherpe prijzen!
CV-ketel installatie, onderhoud en reparatie
Is je CV-ketel aan vervanging toe en zoek je een monteur uit Voorburg? Of wil je onderhoud aan je centrale verwarming laten plegen en ben je geïnteresseerd in het afsluiten van een onderhoudscontract? Heb je met spoed een reparatie nodig? Via deze service kom je snel in contact met een ervaren monteur.
Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van een verwarmingsmonteur. Ook vind je hier meer informatie over de verschillen tussen diverse CV-ketels en krijg je een indicatie van de prijzen van de CV-service. Is jouw CV kapot en heeft deze direct een reparatie nodig? Bel dan naar 085 500 1677 voor direct contact. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.
Storing? Benut de spoedservice!
Als het buiten koud is, dan wil je niet zonder verwarming komen te zitten. Gelukkig is een storing van de CV-ketel in de meeste gevallen relatief eenvoudig te repareren, zeker met de hulp van een ervaren monteur uit Voorburg. Heb je met spoed een reparatie nodig? Bel dan naar 085 500 1677 voor direct contact met een verwarmingsinstallateur uit Voorburg.
Wat doet de CV-monteur?
Een CV-monteur uit Voorburg heeft verschillende taken. Zo kun je de verwarmingsmonteur inschakelen bij een storing aan de installatie, maar zij vervangen je ketel ook op het moment dat deze verouderd is. Daarnaast geven ze een persoonlijk advies over de verschillende beschikbare ketels, zodat je een verwarmingsketel laat plaatsen die bij je past. De meest voorkomende werkzaamheden van een verwarmingsmonteur uit Voorburg zijn:
- CV-ketel onderhoud
- Reparatie aan de CV-installatie
- CV-ketel vervangen
- Nieuwe CV-ketel plaatsen
- Adviseren en informeren
CV-ketel onderhoud Voorburg
Goed onderhoud aan de installatie is enorm belangrijk om een noodzakelijke reparatie te voorkomen, zeker bij een oudere installatie. Sterker nog: bij een installatie met een vermogen van minimaal 20 kW is een tweejaarlijkse controle zelfs verplicht. Met goed onderhoud door een ervaren verwarmingsmonteur voorkom je problemen zoals een storing. Onderhoud zorgt er echter ook voor dat je installatie optimaal werkt en een hoog rendement blijft behouden. Zo voorkom je torenhoge stookkosten.
Wil je verzekerd zijn van een optimaal werkende CV-ketel? Dan is een onderhoudscontract misschien iets voor jou! Hierbij komt er jaarlijks een monteur over de vloer voor onderhoud, die het systeem grondig controleert, schoonmaakt en indien nodig bijvult.
Vakkundige reparatie door verwarmingsmonteur
Bij een beschadiging aan je CV-ketel is het verstandig om zo snel mogelijk een verwarmingsinstallateur in te schakelen. Hij voert in korte tijd een reparatie uit, zodat je zo snel mogelijk weer warmte in huis hebt! Een reparatie die veel voorkomt is het herstellen van de driewegklep. Ook het vervangen van het expansievat is een veelgehoorde reparatie.
Veelvoorkomende storingen
De meeste mensen uit Voorburg hebben ervaring met een storing aan de CV-ketel. Bij een storing is een reparatie noodzakelijke. Hieronder staan een aantal veelvoorkomende storingen op een rijtje.
- De waterdruk is te hoog of te laag.
- De ketel slaat niet aan.
- De leidingen maken een tikkend geluid.
- De radiatoren worden niet goed warm of blijven warm als de verwarming uit staat.
- Er is sprake van een waterlek in de ketel.
CV-ketel vervangen
De gemiddelde levensduur van een CV-ketel is ongeveer 12 tot 15 jaar. Dit betekent niet dat de ketel na 15 jaar stopt met werken, maar wel dat het rendement enorm daalt. Een laag rendement kan ook een goede reden zijn om er juist voor te kiezen de installatie al voordat hij 12 jaar oud is te vervangen! Er zijn een aantal redenen waarom jij je centrale verwarming zou moeten vervangen: om het rendement te verbeteren, om te besparen op de stookkosten of om de waarde van je woning te verhogen.
CV-ketel installeren, wat doet de monteur?
Heb je een nieuwe CV-installatie gekocht? Dan is het aan te raden om het aansluiten hiervan over te laten aan een ervaren verwarmingsinstallateur. Alleen dan ben je verzekerd van een correcte plaatsing. Hiermee voorkom je gevaarlijke situaties: als je geen ervaring hebt met het plaatsen van CV-ketels, dan is de kans groot dat niet alles op correcte wijze is aangesloten. Dit heeft mogelijk levensgevaarlijke gevolgen. Het aansluiten van een nieuwe CV-ketel bestaat uit een aantal stappen.
- Stap 1: demontage van de oude ketel.
- Stap 2: de montage van het nieuwe expansievat.
- Stap 3: het aanleggen of verleggen van de rookgasafvoer.
- Stap 4: het plaatsen van de nieuwe CV-ketel.
- Stap 5: de aansluiting en installatie van de ketel.
Nieuwe CV-ketel kiezen, waar op letten?
Mensen uit Voorburg vragen regelmatig welke centrale verwarming de beste is. Er is alleen geen één model die de beste keuze is, je moet kiezen voor een verwarmingsketel die de beste keuze is voor jouw situatie. Zo moet je allereerst rekening houden met het vermogen. Gemiddeld genomen heb je ongeveer 80 watt nodig om één kubieke meter te verwarmen. Daarnaast is het aan te raden rekening te houden met het gaskeur.
Gaskeur is een keurmerk dat een indicatie geeft van eventuele extra kenmerken. Een HR-ketel levert een hoger rendement en een HRe-ketel wekt naast warmte ook elektriciteit op. Een monteur uit Voorburg kan je indien gewenst informeren over de verschillende soorten ketels en merken. Je hebt de keuze uit bijvoorbeeld Nefit, Remeha en Intergas.
Elektrische CV-ketel of op gas?
Tot op de dag van vandaag werken de meeste CV-ketels op gas. Maar omdat de gaskraan steeds verder dichtgedraaid wordt en de overheid nieuwe gasketels per 2021 wilt verbieden, is het bij de keuze voor een nieuwe centrale verwarming verstandig om hier alvast rekening mee te houden. Door te kiezen voor een volledig elektrische ketel bijvoorbeeld.
Een elektrische ketel is vooral aantrekkelijk voor een goed geïsoleerde woning. Dankzij de goede isolatie heb je namelijk minder elektriciteit nodig om je woning warm te houden, waardoor een elektrische ketel niet veel duurder meer is dan een gasketel. Heb je zonnepanelen of overweeg je een zonneboiler of warmtepomp? Deze gaan erg goed samen met elektrische ketels.
Solo of combiketel
De eerste keuze die je moet nemen is de keuze tussen een solo of combiketel. De meeste mensen kiezen voor een combiketel. Combiketels verzorgen zowel warmte in huis als warm water. Als je liever een soloketel koopt, dan is het belangrijk om ook een geiser te laten plaatsen. De soloketel verzorgt de verwarming van je huis en de geiser biedt warm water.
HR-ketel
Heb jij nu nog een VR-ketel in huis? Dan is de kans groot dat je deze binnenkort moet vervangen door een HR-ketel. Een HR of hoogrendementsketel levert een verhoogd rendement van meer dan 100%! Dit komt doordat de installatie slim gebruik maakt van de gevormde waterdamp. Hierdoor is een hoogrendementsketel een milieubewuste keuze die ook nog eens goed voor je portemonnee is!
HRe-ketel
De HRe-verwarmingsketel heeft dezelfde functies als een hoogrendementsketel. Er zit echter wel een verschil in: een HRe-ketel levert namelijk, naast warmte en warm water, ook nog elektriciteit op! De aanschafprijs van HRe-ketels is wel een stuk hoger. Het is daarom vooral een goede keuze als je jaarlijks meer dan 1.600m³ aan gas verbruikt.
UHR CV-ketel
Aan andere mogelijkheid is een UHR-ketel. UHR staat voor Ultra Hoog Rendement en deze behaalt een nog hoger rendement dan een hoogrendementsketel. Een UHR-ketel is een CV-ketel met warmtepomp. De warmtepomp gebruikt temperatuurverschillen in de lucht om warmte te winnen en geeft deze door aan de CV-ketel. Dit levert uiteindelijk een rendement van ongeveer 140% op! Je stookkosten dalen met een UHR CV-ketel enorm.
CV-ketel met hybride warmtepomp
Per 2021 gaan standaard gasketels in de ban! Dit betekent niet dat jij je gloednieuwe gasketel direct moet vervangen, maar als hij wel aan vervanging toe is dan moet je een keuze maken voor een ander soort ketel. De meest betaalbare optie is doorgaans een verwarmingsinstallatie in combinatie met een hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp haalt gratis warmte uit de buitenlucht, zo schakelt de verwarmingsketel alleen nog in op extreem koude dagen.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Wij brengen je graag op de hoogte van de prijzen en mogelijkheden
Neem vrijblijvend contact opOpen of gesloten CV-ketel?
Als je een nieuw model verwarmingsketel koopt, dan heb je bovendien de keuze tussen een open of gesloten model. Een open verwarmingsketel houdt in dat deze de zuurstof uit de ruimte haalt. Hierbij is het dus extra belangrijk dat je de ruimte met de verwarmingsketel erin extra ventileert. Het is dan ook vaak geen goede keuze als je in een goed geïsoleerde woning woont. Een gesloten model haalt zuurstof uit de buitenlucht.
Welke CW-waarde en capaciteit?
Kies je voor een combiketel? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de CW-waarde. De CW-waarde geeft aan in welke mate de verwarmingsinstallatie warm water kan leveren. Hoe hoger deze waarde, hoe meer en sneller de gasketel warm water levert. Wil je dus je bad kunnen vullen en beneden tegelijkertijd de warme kraan aanzetten, dan is het belangrijk om te kiezen voor een minimale CW-waarde van 5 of zelfs 6.
Meer informatie over de CW-waarde op de website van de Consumentenbond.
Daarnaast is de capaciteit enorm belangrijk. Hoe groter je woning en hoe slechter de isolatie, des te hoger het vermogen dat je nodig hebt. Je hebt dan immers meer gas nodig om een aangename binnentemperatuur te behouden. Een verwarmingsinstallateur uit Voorburg zal je hierover informeren.
Verwarmingsinstallateur voor aanleggen verwarming
Je kunt een monteur uit Voorburg ook inschakelen voor het aanleggen van vloerverwarming of het plaatsen van nieuwe radiatoren! Vloerverwarming zorgt voor een zuinige en gelijkmatige verwarming van je woning in Voorburg. Zo bespaar je op de stookkosten en is het binnen altijd een aangename temperatuur. Wil je nog geen vloerverwarming aanleggen maar ben je wel toe aan nieuwe radiatoren? Vraag een verwarmingsmonteur uit Voorburg dan om de mogelijkheden. Je hebt de keuze uit verschillende soorten radiatoren, zoals designradiatoren. De monteur uit Voorburg verwijdert de oude radiatoren en voert deze voor je af, zodat je nergens mee blijft zitten.
CV-ketel prijzen
Ben je toe aan een nieuwe centrale verwarming en ben je nieuwsgierig naar de kostprijs? In de tabel hieronder vind je een indicatie van de kosten per type CV. Een standaard HR-gasketel is al verkrijgbaar vanaf €1.000,- tot €2.600,-. Hiermee is dit één van de voordeligste opties. Een HRe-combiketel kost iets meer: gemiddeld €11.000,-. Voor wie een hoger rendement wil behalen zijn UHR-ketels een goede optie. Deze hebben echter wel een hogere aanschafprijs, gemiddeld rond de €15.000,-.
En wat kost het plaatsen?
De installatiekosten verschillen per model. Het aansluiten van standaard HR-ketels is voordeliger dan het plaatsen van UHR-verwarmingsketels. Gemiddeld liggen de montagekosten van een verwarmingsmonteur tussen de €500,- tot €900,- per klus.
Prijstabel: CV-ketel en montage
Type CV-ketel | Gemiddelde prijzen, inclusief btw* | Omschrijving |
HR-ketel | €1.000,- tot €2.600,- | Afhankelijk van een solo of combiketel. |
UHR-ketel | €15.000,- | De UHR-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Deze pomp wint warmte door de temperatuurverschillen in de lucht. |
HRe-ketel | €11.000
|
Produceert naast warmte, ook elektriciteit. |
Montagekosten per klus | €500,- tot €900,- | De montagekosten zijn afhankelijk van het type CV-ketel. |
CV-ketel met hybride warmtepomp | €5.000,- tot €7.000,- | Let op: dit is inclusief btw en montagekosten. |
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte op maat aan!
Kopen of huren?
Zoals je in de tabel kan zien loopt de prijs aardig op. Het goede nieuws is dat je de kosten vaak vanzelf terugverdient door de besparing op de stookkosten. Helaas heeft niet iedereen het budget voor een nieuw model. In dat geval is het ook mogelijk om de installatie voor de centrale verwarming te huren. Dit is, zeker op de korte termijn, een stuk goedkoper. Je huurt de gasketel voor een vast bedrag per maand, inclusief eventuele reparatie- en onderhoudskosten.
Kosten CV-ketel onderhoud
Onderhoud is enorm belangrijk, omdat je hiermee een reparatie kunt voorkomen. Gemiddeld kost eenmalig onderhoud ongeveer €80,-. Je kunt op elk moment een verwarmingsinstallateur laten komen voor grondig onderhoud. Je kunt er echter ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Je hoeft dan nooit meer te denken aan het onderhoud, omdat er jaarlijks of tweejaarlijks een monteur bij je langskomt voor het controleren, bijvullen en reinigen van de installatie. Het voordeel hiervan is ook dat je met een onderhoudscontract vaak sneller wordt geholpen in het geval van een storing. Dit kost ongeveer €70,- per jaar.
Subsidie op energiezuinige CV-ketel?
Via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kun je een subsidie aanvragen voor het plaatsen van energiebesparende maatregelen, zoals een zonneboiler of warmtepomp. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van je investering. Per 1 juli 2018 is er nog een budget van zo’n €60,- miljoen beschikbaar. Hiernaast kun je gebruik maken van een energiebespaarlening, waarmee je tegen een lage rente geld kunt lenen voor de investering in een nieuwe centrale verwarming. Via Energiesubsidiewijzer.nl kun je opzoeken of je recht hebt op een subsidie.
Vrijblijvend contact, 24 uur per dag
Maak gebruik van de CV-service voor installatie, onderhoud of reparatie
085 500 1677Actief in een straal van 30km rondom Den Haag
Rotterdam | Den Haag | Rijswijk | Leiden | Zoetermeer | Delft | Schiedam | Leiderdorp | Gouda | Alphen aan den Rijn |Gratis offerte voor de CV-ketel klus in Voorburg
Ben je benieuwd naar de prijzen voor een warmtepomp of HRe-ketel? Of moet je binnenkort je oude VR-ketel vervangen en weet je niet goed welke CV-ketel de beste keuze is? Heb je vragen met betrekking tot de kosten van elektrische verwarmingsketel? Vraag dan via het offerteformulier een vrijblijvende offerte aan bij een monteur uit Voorburg. Heb je last van een storing en moet er direct een verwarmingsinstallateur naar je toekomen? Bel dan naar 085 500 1677 voor direct contact!